Beleggen in kunstmatige intelligentie

Kijkt u ook gefascineerd naar de afleveringen van “The Mind of the Universe“? Hierin laat Robbert Dijkgraaf zien wat vooraanstaande wetenschappers drijft in hun zoektocht naar nieuwe kennis.  In de aflevering van afgelopen zondag kwam ons brein aan bod.  Het is misschien wel het meest magische element dat we kennen. We proberen die hersenen na te bouwen. Maar om dat te kunnen moet je wel precies weten hoe ze werken.

’Ik ben zeer gefascineerd door kunstmatige intelligentie. Hoe leren computers, wat kunnen we met deep learning en hoe gaan we om met algoritmes die steeds slimmer worden. Bij dit vakgebied gaat het om metakennis. Straks kun je een machine vergelijken met een ontzettend intelligente hoogleraar. Hij snapt het zelf wel, maar kan dat onmogelijk uitleggen tijdens een college. Straks kan een machine zijn kennis ook niet delen. Ik ben heel benieuwd naar de grenzen van onze kennis.”, aldus Dijkgraaf.

Volgens veel analisten gaat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend veranderen.  De economische groei zal naar verwachting verdubbelen onder invloed van KI. Gegeven de onzekere effecten op de bedrijfswinsten blijft het als belegger echter noodzakelijk om de goede aandelen te selecteren. De ondernemingen die het meest er van gaan profiteren zijn de techreuzen met  reeds een goede marktpositie en een grote beschikbare dataset.

Kunstmatige intelligentie (KI) of artificiële intelligentie (AI) is de wetenschap die zich bezighoudt met het creëren van een artefact dat een vorm van intelligentie vertoont. KI bestaat al 70 jaar dankzij de werken van de wiskundige Alan Turing. Een vrij algemeen geaccepteerde test voor kunstmatige intelligentie is de turingtest, geformuleerd door hem, een van de vaders van de informatica. Deze komt erop neer dat als een computer iemand voor de gek kan houden en deze kan laten geloven dat hij een mens is, de computer intelligent moet zijn.

Recent is er voortgang geboekt in de zelfleerzaamheid van machines en in het simuleren van de menselijke hersenen. Computers worden aangeleerd om geluiden, patronen, afbeeldingen, tekst etc te herkennen. In de afgelopen twee jaar hebben deze vakgebieden een enorme vlucht genomen dankzij de forse toename van de computerkracht en de groei van de databeschikbaarheid.

Publieke cloud computers heeft in 2016 de $100 miljard grens overschreden en zal naar schatting vervijfvoudigen in de komende 10 jaar. De wereldwijde beschikbaarheid van gegevens is met 50% per jaar sinds 2010 gegroeid omdat steeds meer apparaten met elkaar verbonden worden.

Welke aandelen kunnen profiteren?

Wij hebben een rapport opgesteld waarbij wij concrete aandelen noemen die profiteren kunnen van deze trend.  Dit rapport kunt u voor slechts 9,95 inclusief BTW aanvragen. >>> VRAAG HIER NU AAN <<<

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beleggen in Kunstmatige Intelligentie

Volgens veel analisten gaat kunstmatige intelligentie (KI) de economie en samenleving ingrijpend veranderen.  De economische groei zal naar verwachting verdubbelen onder invloed van KI. Gegeven de onzekere effecten op de bedrijfswinsten blijft het als belegger echter noodzakelijk om de goede aandelen te selecteren.

Wij hebben een rapport opgesteld die u hieronder kunt aanvragen. Het rapport kost slechts 9,95 inclusief BTW.

Op dit artikel is onze Privacyverklaring van toepassing KLIK HIER