skip to Main Content

Dividenden blijven aantrekkelijk in 2020

Source: Marco Verch & https://flic.kr/p/21KAaTQ
Source: Marco Verch & https://flic.kr/p/21KAaTQ

De vermogensbeheerder Allianz Global Investors (GI) voorspelt uitkeringen van ongeveer 359 miljard euro van Europese bedrijven voor 2020. Het totaal overtreft het recorddividendjaar 2019 met 3,6%, wat overeenkomt met ongeveer 12 miljard euro. Volgens het geactualiseerde Allianz GI-onderzoek “Kapitaalinkomen met dividenden” hebben dividenden sinds 1974 gemiddeld 38% bijgedragen aan het rendement van Europese aandelen.

U hebt weinig tijd en u wilt niet de hele dag achter de computer zitten. Dan is automatisch beleggen mogelijk wat voor u. Op die manier kunt u meeliften op het succes van ons systeem. Het heeft met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een winst van € 18.875 gemaakt. Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER.

Dividenden kunnen stabiliteit brengen

Volgens de studie hebben Europese bedrijven herhaaldelijk aangetoond bijzonder dividendvriendelijk te zijn in een internationale vergelijking. Hun gemiddelde dividendrendement bedroeg ongeveer 3,7% in de markt. Daarentegen had 60% van de staatsobligaties in de eurozone een negatief nominaal rendement. Prijsschommelingen kunnen echter ook in 2020 niet worden uitgesloten.

Maar met het oog op de kansen en risico’s voor beleggers, zegt Hans-Jörg Naumer, directeur Global Capital Markets & Thematic Research en auteur van de studie: “Als alternatief voor het missen van rente, kunnen dividenden de rekening van een belegger op drie manieren stabiliseren: als een reguliere bron van inkomsten, als een indicator voor één robuust bedrijfsmodel en voor diversificatie van de portefeuille. ”

In de meeste Europese regio’s is het dividendrendement aanzienlijk hoger dan dat van 10-jaars staatsobligaties. (Bron: Allianz GI)

Het volledige verslag van de studie kan worden gevonden hier .

Bron: investrends.ch

DIT VINDT U MISSCHIEN OOK INTERESSANT

Recente reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Hoe kunnen we u helpen ?

Recente Artikelen

Abonneer u om updates te ontvangen!

Archieven


Back To Top
×Close search
Zoeken
LAAT ME U HELPEN