Dit weekend keerpunt beurzen

U zult nu denken: dat kan helemaal niet, in het weekend zijn de aandelenmarkten gesloten. Volgens cyclusanalisten lopen de beurzen ook in het weekend door. De koersen zijn onderdeel van een voortdurende golfbeweging volgens hen. Martin A. Amstrong is zo’n cyclusanalist. In 2014 besteedde het televisieprogramma Nieuwsuur aandacht aan de trendwatcher.
Martin Armstrong ontwikkelde een financieel voorspellingsmodel, genaamd het ‘pi-cycle model’. Prognoses voor de lange termijn, die nog steeds worden gecontroleerd door de financiële pers. Ook de CIA en de overheid van China waren benieuwd naar de sleutel van dit model. Overigens voorspelde het model een belangrijke top in de financiële markten voor 27-februari-2007, met de volgende belangrijke bodem op 18 juni 2011.

[alert type=”info” icon-size=”normal”]Beste belegger is dit wat u zoekt? :  Auto trading op de DAX die met een startkapitaal van € 7.000 in juni 2015 , een resultaat van € 21.888 heeft gemaakt. Vergelijk dit met uw beleggingen.  Vraag de gratis brochure aan. KLIK HIER[/alert]

De theorie van de voorspeller gaat uit van economische cycli van precies 3141 dagen (het getal pi vermenigvuldigd met duizend), die altijd eindigen met een crisis. Zes van deze periodes, die in hevigheid steeds verder toenemen, leiden samen tot een grote ‘golf’ van 51,6 jaar.

Armstrong claimt de Beurskrach van oktober 1987 tot op de dag correct te hebben voorspeld. Net als de hoogste stand van de Nikkei-index (1989) en de Russische financiële crisis (1998). “Ik sta ook versteld dat het systeem zo nauwkeurig is”, zegt Armstrong.

Zijn “Economic Confidence Model” voorspelt een keerpunt op 24/25 november 2017. Dit kan een tijdelijke piek opleveren. De volgende is op 21 november 2018. Deze zal een oorsprong van politieke aard kennen en de neiging hebben tot het veroorzaken van grote ‘events’. Op de cyclus van 1998 zagen we bijvoorbeeld dat het hedgefonds LTCM failliet ging als gevolg van de Russische crisis. Het Pi-keerpunt viel samen met de 911-aanval op het World Trade Center.

De volgende golf die piekte was in 2007. Het produceerde weer een keerpunt en dat was 16 april 2010: Griekenland vroeg toen steun aan het IMG voor een lening waarvan het land de schuld niet kon afbetalen.

Volgens Martin Armstrong verandert de toonaangevende beursgraadmeter Dow Jones volgende week van richting en zal bodemen in de week van 4 december. Daarna zal een piek optreden in de week van 18 december. Hij merkt op dat de Dow, euro, goud en olie dezelfde tijdskeerpunten hebben. We zien dus dat de markten meer synchroon zullen gaan lopen. Dat betekent volgens hem dat de internationale verwachtingen de markten gaan domineren. Armstrong verwacht dat het aankomende keerpunt geen belangrijke zal zijn. De markten beginnen steeds meer gelijk op te lopen en bereiden zich voor op 2018.

3 gedachten over “Dit weekend keerpunt beurzen”

  1. Zou makkelijk kunnen, planeten maken geen onderscheid tussen de werkweek en het weekend. En bovendien bestaat er ook nog eens een cyclus van 10 jaar, 2007-2017, het was al te verwachten dat er iets aan zit te komen. In ieder geval is ‘iets’ niet ver weg…

  2. Zowel Bitcoin als de Dow Jones stonden onder invloed van iets, daar zijn de toppen nog wat aangescherpt, en of je er een keerpunt in ziet of niet, een verandering was er in ieder geval!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.