De wereld op zijn kop

Financiële markten lijken van slag. Dezelfde krachten die in maart de koersen deden tuimelen, drijven ze nu omhoog. Neem bijvoorbeeld de vrees dat Covid-19 de kredietwaardigheid van veel bedrijven de nekslag zou toedien, waardoor de kredietwaardigheid zou vervallen tot high yield status.
Logisch dat veel beleggers noodgedwongen of niet afscheid namen. En toen kwamen de Fed en de ECB met hun plannen om bedrijfsleningen op te kopen, waaronder een deel van de high yield markt. Dat haalde de druk van de markt. Sterker nog, het moedigde beleggers aan om eens extra in high yield fondsen te stappen.
Of neem de dominante positie van de grote techspelers in de markt. Een klap voor deze sector moest wel doordreunen in alle andere asset classes en sectoren. Het omgekeerde bleek het geval. Het enorme belang van de grote spelers in de techsector voor de rest van de economie en in de diverse indices bleek zeer stabiliserend te werken.
Daarnaast bleek het overheids beleid in de vorm de lockdown een zegen voor de techsector. Het gaf een stoot tot de verdere digitalisering van economie en bedrijven. Dat versterkt de positie van de techsector alleen maar en in het bijzonder van de Faangs. Hun outperformance zal alleen maar toenemen en de indices verder omhoog trekken.

1 gedachte over “De wereld op zijn kop”

  1. Het is net hoe je ertegenaan kijkt. Na neerwaarts volgt altijd opwaarts in grote, of kleine mate. En wat er zich ook afspeelt die constante is er altijd, een evenredigheid waar je van op aan kunt. Maar dat zien de meesten niet en wordt er al snel gegrepen naar wat rationeel de aanjager lijkt te zijn, zo simpel steekt het niet in elkaar helaas. Technische versus fundamentele blik zeg maar..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.